Neleman 2014 Tempranillo Organic

Neleman wijnen

Een wijngaard met schrale grondDe wijnen van Derrick Neleman komen uit het gebied achter Valencia. Wij schreven al eerder over de Viognier-Verdil. De wijn die wij deze week beschrijven komt helemaal niet uit deze buurt, maar uit Navarra in Noord-Spanje, niet ver van Pomplona. De druiven worden verbouwd op schrale, kalkrijke grond in Tierra Estalla. De druiven worden met de hand geplukt. Naast de tempranillo die op het etiket prijkt wordt er ook 10% merlot bijgemengd.

De jeugdigheid springt uit het glas: helder en paars rood stuift een Derrick Neleman in de wijnkelderaangename dosis jong rood fruit je tegemoet, gecombineerd met een dosis  tabak. In de mond krijg je vol rijp en zoet fruit (kers met een vleugje aarbei), tabak en in de afdronk wat laurierdrop. Deze wijn geeft een heel prettig mondgevoel. In de zomer kun je hem ietsjes koelen, maar niet te veel want dat gaat ten koste van het fruit.

Neleman waarschuwt op zijn site dat zijn wijnen als ze eenmaal open zijn niet goed bewaard kunnen worden (omdat hij weinig tot geen sulfiet gebruikt). Wij vonden het geen straf om deze fles leeg te moeten drinken…

DN_Tempranillo_White

Wijn/spijs
Deze wijn is een fijne begeleider van een zomerse barbecue. Maar de combinatie met een mooie salade niçoise met verse tonijn spreekt ons ook zeer aan.

Deze wijn is te koop voor €7,50 ), bij Neleman zelf of via een verkooppunt bij u in de buurt.

Conclusie
Wij vonden dit een prima wijn die een goede prijs/kwaliteitsverhouding heeft.