Vinitaly 2016

We besloten dit jaar Vinitaly te bezoeken. Dit is de grote professionele Italiaanse wijnbeurs. Dit jaar werd Vinitaly voor de 50e keer gehouden, zoals altijd in April in Verona. Het eerste wat opviel aan deze beurs is dat het een echt Italiaans feestje is. Er zijn wel wat buitenlandse exposanten, maar naar schatting 95% van de 4.100 exposanten zijn Italiaans. Het belang van deze beurs voor Italië blijkt ook wel uit het feit dat de president van Italië de opening verrichtte, gevolgd door een bezoek op maandag door de premier Matteo Renzi in gezelschap van de Italiaanse minister van Landbouw.

De Verona Fieri kun je de “RAI” van Verona noemen. De beurs beslaat ruim 9 RAI hallen, geordend per gebied, waarbij sommige gebieden een hal delen en andere méér dan één hal nodig hebben.

©FotoEnnevi_Veronafiere
©FotoEnnevi_Veronafiere

Ruim 130.000 bezoeker uit 140 landen, waarvan zo’n 50.000 uit het buitenland, vonden het de moeite waard om naar deze beurs te komen. Met name op de openingsdag kon je zo ongeveer over de hoofden lopen!

Wij hebben onze focus gericht op Noord-Italiaanse wijnen (Zuid Tirol, Veneto en Friuli) en zullen in de komende weken onze proefnotities uitwerken en met u delen.